nac-logo-124x124px-wit

Wat doet sportmassage voor uw paard?

Massage zorgt voor een duidelijke toename van de doorbloeding omdat haarvaatjes in de huid en spieren verder opengaan. Door de verbeterde doorbloeding worden de afvalstoffen beter afgevoerd en zal er minder spierpijn optreden. Met een betere doorbloeding herstelt uw paard sneller van ziektes, ongevallen en blessures.

Massage bevordert de spieropbouw, vermindert spierkrampen en normaliseert een te hoge en te lage tonus van spieren waardoor uw paard meer bewegingsvrijheid krijgt. Uw paard wordt weer soepel.

Verder komt er bij het masseren een lichaamseigen pijnstiller (endorfine) vrij. Massage verhoogt de productie van synovia in de gewrichten. Drukpuntmassage geeft pijndemping en een diepe ontspanning. Met huidtechnieken kunnen de huid en onderhuids bindweefsel losgemaakt worden.

Dieren reageren gevoeliger op aanraking en pijn. Als het paard gewend is aan massage zal het tijdens de massage een totale ontspanning bereiken en geneigd zijn in slaap te vallen. De paarden geven zelf tijdens de massage actief aan waar hun pijnpunten zitten.

Als uw paard vrij is van spierpijn en de bijbehorende stress zal de concentratie, de bereidwilligheid, het leervermogen, de balans en het zelfvertrouwen van uw paard verbeteren. Kortom u heeft weer een ontspannen paard dat zich vrij voelt en zich vrij kan bewegen.