nac-logo-124x124px-wit

Achtergrondinformatie

In IJsland raakte Esther geïnspireerd door de vrijheid die paarden en schapen daar hebben. Tientallen hectares staan tot hun beschikking om vrij rond te wandelen, te eten wanneer ze willen, een beekje op te zoeken, etc.

Teruggekomen in Nederland zocht zij naar mogelijkheden met dieren te werken met natuurlijker leven als uitgangspunt. Zij richt zich nu op drie toepassingen:

  • Voor schapen vond zij het hoeden van schapen op natuurterreinen. Natuurlijker vind je het niet voor schapen in Nederland!
  • Op het gebied van paardenwelzijn is er van alles mogelijk. Zij heeft besloten zich te richten op paardensportmassage omdat dit een terrein is waar paarden ondersteuning bij kunnen gebruiken. Juist omdat paarden niet in vrijheid leven hebben ze weinig mogelijkheden een natuurlijk genezingsproces zijn gang te laten gaan. Massage kan ze bewegingsvrijheid en een gevoel van welbehagen geven.
  • Het aanbieden van essentiële oliën aan dieren geeft ze de kans die kruiden of planten te kiezen die ze in de natuur ook naar behoefte opgezocht zouden hebben.
Opleiding Dieren
2008 Paardenverzorging/groom (NHI)
2009 Paardensportmassage (Mariëlle Temminck)
2011 Aromatherapie voor dieren (Silverlinde)
2011 Schaapherder (v.d. Schapenhoeve)
2011 Sportmassage gezonde paarden I (CDB)
2012 Sportmassage gezonde paarden II (CDB)
2014 Sportmassage gezonde paarden III (CDB)
Opleiding Humaan
2008 Massagetherapeut – ontspanningsmassage,
aromatherapie, anatomie, pathologie en
fysiologie (Wellness Academie)
2009 Voetreflexoloog (Wellness Academie)