nac-logo-124x124px-wit

Sportmassagebehandelingen bij paarden

Bij een eerste behandeling krijgt uw paard een algemene spierbeoordeling waarbij ik kijk naar gespierdheid en verhoudingen. Ik spoor eventuele spierproblemen op en behandel ze. Uw paard krijgt een ontspanningsmassage voor alle spieren. U kunt ook tips en uitleg krijgen om uw paard gedeeltelijk zelf te masseren.

Afhankelijk van uw wensen en van de prestaties die van uw paard worden verwacht, kan een massageschema opgesteld worden. Dit kunnen preventieve onderhoudsmassages zijn, massages ter voorbereiding op of als nazorg bij wedstrijden of bijvoorbeeld een serie massages voor de behandeling van een spierprobleem. Paarden reageren snel op massage dus bij spiergerelateerde problemen zal er snel verbetering zijn.

Een massage wordt bij voorkeur in de eigen stal gegeven omdat het paard daar het meest op zijn gemak is. Uw paard moet droog zijn voor de massage.

Een sportmassage vult de zorg van de veearts, tandarts en hoefsmid/bekapper aan. Een paardensportmasseur stelt geen diagnose.

Natural Animal Care verzorgt ook workshops ontspanningsmassage voor paarden. In kleine groepen wordt ingegaan op de oorzaken van spierproblemen bij paarden en het herkennen van pijnlijke spieren. U leert massagetechnieken voor een ontspannende massage.